Toegang digitaal onderhoud makkelijker gemaakt

Vianen, 27 juni 2019

Stichting 100% onderhouden en 2ndBit werken vanaf 1 juli samen, waardoor deelnemers van 100% onderhouden toegang krijgen tot de unieke handleidingen van 2ndBit. Daarmee is voor auto- en dealerbedrijven het raadplegen van digitale onderhoudsregisters van de meeste merken kinderlijk eenvoudig.

Mazda en Mercedes-Benz waren de eerste autofabrikanten die overstapten naar een digitaal register, inmiddels hebben vrijwel alle merken een centraal systeem. Dat heeft voordelen. De onderhoudsdata vanuit heel Europa is via dezelfde route te raadplegen en dat is belangrijk om de historie van de auto te achterhalen.

Toch zijn er niet alleen voordelen aan centrale systemen. De toegankelijkheid is vaak een probleem en het is minder laagdrempelig dan een onderhoudsboekje. Voor de voertuigeigenaar is de data niet meer zondermeer binnen handbereik. Hij of zij zal hiervoor het autobedrijf moeten vragen om een uitdraai te maken. Autobedrijven (zowel dealer als universeel) kunnen toegang vragen via de importeur van het betreffende merk. Echter, ook dit is overal anders geregeld en juist daarom heeft 2ndBit hier handleidingen van gemaakt. Deze handleidingen worden continue up to date gehouden en zijn vanaf nu gratis beschikbaar voor alle deelnemers van 100% onderhouden.

Voor 100% onderhouden staat transparantie voorop. De centraal opgeslagen onderhoudsdata is betrouwbaar en van groot belang. Deze informatie kan de doorslag geven of een auto al dan niet volledig onderhouden is. Autokopers vinden dit belangrijk en hebben meer geld over voor een aantoonbaar 100% onderhouden auto.

Frank Bouman, eigenaar van 2ndBit vult aan en ziet vooral voordelen: Autobedrijven gebruiken de online onderhoudshistorie ook als inkooptool op veilingsites. Is de historie compleet gevuld dan kun je gerust op afstand meebieden. De auto en het verhaal kloppen en je kunt een keurmerk aan die auto toekennen. Ook voor importauto’s is dit een uitkomst.

Anton Pluim, directeur van stichting 100% onderhouden is bli
j met de samenwerking. De consument heeft baat bij transparante informatie over zijn eigen auto en de auto die hij of zij overweegt te kopen. De onderhoudsdata is voor hem of haar niet direct te raadplegen, maar wordt nu dat gaat alleen via het officiele autobedrijf. De samenwerking met 2ndBit helpt deelnemers van 100% onderhouden om een beter oordeel te kunnen vormen en hun klant beter te informeren.

 

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >