Check voor onderhouds- interval

Onderhoud transparanter met nieuwe tool

PERSBERICHT                        
Vianen, 17 september 2020
 
Voor veel mensen is onduidelijk wanneer hun auto weer onderhoud nodig heeft. Uit onderzoek blijkt dat ruim 1/3 van de auto-eigenaren dit niet precies weet. Ook bij de aankoop van een andere auto weet men vaak niet welk onderhoud men de komende tijd kan verwachten  Een grote beurt, een kleine beurt een tussenbeurt? De stichting 100% onderhouden maakt dit nu transparant met een handige ‘Check het’-tool. 
Daarmee kun je na invoeren van een kenteken en km-stand gratis zien welk onderhoud je auto nodig heeft volgens het schema van de autofabrikant.

Lastig beoordelen

Voor veel mensen is het herkenbaar. Je staat aan de balie en wordt geadviseerd een bepaalde beurt uit te laten voeren of je wilt een auto kopen en wilt beoordelen of deze goed onderhouden is. Maar wat is wijsheid? Dit is als “leek” erg lastig te beoordelen en de fabrieksschema’s zijn niet zomaar voorhanden of als ze er zijn soms ondoorzichtig. Als consument ben je afhankelijk van de informatie die het onderhoudsadres of de verkoper hierover verstrekt. 
 
De stichting 100% onderhouden brengt  nu een voor iedereen beschikbare tool waarin je het onderhoud wat de fabrikant voorschrijft zelf kunt checken. De tool is nu gratis voor elke Nederlander beschikbaar via de homepage op www.100procentonderhouden.nl

Verrassingen voorkomen

Onderhoudshistorie en het juist uitvoeren van onderhoud is belangrijk voor de waarde van de auto en voor de veiligheid. Zo kan een auto met achterstallig onderhoud vervelende verrassingen geven. Een grote beurt kost al snel meer dan 500 euro, en dan laten we eventuele gevolgreparaties van achterstallig onderhoud nog buiten beschouwing.

Waardebehoud

100% Onderhouden adviseert consumenten om de auto te laten onderhouden volgens het fabrieksschema, dan houdt deze langer zijn waarde. Verder adviseert 100% om bij aankoop van de auto er goed op te letten of al het onderhoud ook uitgevoerd is en geen sprake is van achterstallig onderhoud. 
Vanaf nu kun je de juiste onderhoudsinterval makkelijk terugvinden in de nieuwe ‘Check het’-tool van 100%. De data wordt dan opgehaald uit het Workshop-data systeem van HaynesPro

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >