Registreer die onderhoudsbeurt

Bij het verkopen of inruilen van een auto is goed onderhoud meer geld waard. Het is dus van groot belang dat de onderhoudsbeurten die uitgevoerd zijn goed geregistreerd zijn in een onderhoudsboekje of online. Stichting 100% onderhouden constateert in veel gevallen dat de registratie van auto-onderhoud te wensen over laat.

Uit onderzoek van de stichting 100% onderhouden (2017) blijkt dat een autokoper gemiddeld € 972,- over heeft voor een aantoonbaar goed onderhouden auto. Echter blijkt bij controles van stichting 100% onderhouden dat het vaak mis gaat bij de registratie. De onderhoudsbeurt wordt wel uitgevoerd, maar wordt niet bijgetekend in de daarvoor bestemde historie. Stichting 100% onderhouden adviseert autobedrijven de registratie van onderhoud serieus te nemen en zonodig de tijd hiervoor aan de klant door te berekenen. Aan de verkoper adviseert de stichting om al bij de taxatie naar het onderhoudsboekje te vragen en de aanwezigheid te checken bij de aflevering.

Met name digitale onderhoudsboekjes worden onvoldoende bijgehouden, vooral als het om een merk gaat waarin men niet gespecialiseerd is. Het middels een account toevoegen van het uitgevoerde onderhoud is vaak omslachtiger dan het invullen en afstempelen van een papieren boekje. Bovendien weten veel autobedrijven niet dat zij onderhoud kunnen melden in de digitale systemen van een automerk. Hierdoor gaan veel registraties verloren en dat gaat ten koste van de waarde van de auto.

De stichting 100% onderhouden adviseert consumenten daarom bij elke onderhoudsbeurt naar registratie te vragen. Als er geen papieren onderhoudsboekje bij de auto zit is het verstandig om in een apart mapje de onderhoudsfacturen te bewaren. Die historie heeft immers extra waarde bij het inruilen.

Kortom:
Help klanten om het onderhoud aan hun auto goed te registreren. Goede documentatie zorgt ervoor dat hun auto zijn waarde behoud en dat betaalt zich later terug bij het inruilen of verkopen, wat soms honderden euro’s kan schelen.

Aanmelden?
Wilt u ook 100%-onderhouden labels verstrekken? Meldt u dan aan via onderstaande button.

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >

 

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud