PSA toont keurmerk onderhoudsverleden bij occasions

Amsterdam, 27 februari 2019
Groupe PSA Nederland, importorganisatie van de merken Peugeot, Citroën en DS Automobiles, biedt vanaf 2019 de herkenning met het 100% onderhouden-keurmerk bij haar occasionlabels. Hierdoor worden auto’s met een volledige onderhoudshistorie transparant en herkenbaar aangeboden. Autokopers kunnen hierdoor nog makkelijker een auto met extra zekerheid vinden.

Het kwaliteitslabel 100% onderhouden is qua opzet vergelijkbaar met het kilometerkeurmerk Nationale Autopas. Het is te herkennen aan het speciale weblabel bij de advertentie en bij de auto in de showroom. Het initiatief wordt gesteund door ANWB en BOVAG.

Samenwerking PSA en 100% onderhouden

Wouter Bolderman, Corporate Sales & Used Cars bij Groupe PSA Nederland is verheugd dat de dealerorganisaties van Peugeot, Citroën en DS Automobiles hiermee voorop lopen en als eerste collectief aansluit bij de stichting. “Dit past geheel in ons beleid om de occasionkopers maximale transparantie en zekerheid te bieden. Met de occasionlabels Peugeot Leeuwekeur, Citroën Select en DS Certified zijn we al toonaangevend en daar komt nu extra onderscheid bij”.

Anton Pluim van Stichting 100% onderhouden; “Consumenten zoeken zekerheden, en dit moet je objectief en bewijsbaar bieden. 100% Onderhouden helpt professionele autobedrijven met het aantoonbaar maken van een transparantie onderhoudshistorie door het stellen van heldere en controleerbare richtlijnen. Juist kwalitatieve bedrijven als de Peugeot, Citroen en DS dealers die het vaak al heel goed doen kunnen zich hier heel makkelijk mee onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Dit geeft een concurrentieel voordeel en is fijn voor de consument”.

Autokopers hechten waarde aan onderhoudsverleden

Bij de meeste geadverteerde auto’s was goede onderhoudsinformatie tot op heden niet of nauwelijks te vinden. Dit terwijl autokopers veel waarde hechten aan informatie over het onderhoudsverleden van een auto, zo blijkt uit diverse onderzoeken. De Stichting 100% onderzocht recent de waardeperceptie. Daar kwam uit dat een volledig onderhouden auto met een transparante historie 500-1000 euro meer waard is voor de autokoper ten opzichte van dezelfde auto met een onduidelijke onderhoudshistorie.

 

Over Stichting 100% onderhouden

De stichting 100% onderhouden zet zich in om de transparantie, veiligheid en duurzaamheid in relatie tot goed auto-onderhoud te bevorderen. ANWB en BOVAG onderschrijven haar doelstellingen.

Meer info over PSA:https://www.groupe-psa.com/en/

Groupe PSA Nederland
Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >