100% in het nieuws

Hier tref je regelmatig publicaties, artikelen of media aan met interessante informatie. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.


AutoWereld.nl toont volledig onderhouden-auto’s

AutoWereld.nl, één van de grootste online portals voor gebruikte auto’s, biedt vanaf nu de herkenning met het 100% onderhouden. Hierdoor worden auto’s met een volledige onderhoudshistorie transparant herkenbaar aangeboden. Autokopers kunnen hierdoor nog makkelijker een auto met extra zekerheid vinden.  Het kwaliteitslabel 100% onderhouden is qua opzet vergelijkbaar met het kilometerkeurmerk Nationale Autopas. Het is te herkennen aan het speciale weblabel bij de advertentie en bij de auto in de showroom. Het initiatief wordt gesteund door ANWB en BOVAG.

Autokopers hechten waarde aan onderhoudsverleden
Autokopers hechten veel waarde aan informatie over het onderhoudsverleden van een auto, zo blijkt uit recent onderzoek van de Stichting 100% onderhouden. Een volledig onderhouden auto met een transparante historie heeft ten opzichte van eenzelfde auto zonder historie gemiddeld 972 euro meer waarde voor een autokoper. Bij de meeste geadverteerde auto’s is deze informatie nog niet of nauwelijks te vinden. Om het label te mogen voeren moet een auto tijdens de hele levensduur tijdig en volgens het schema van de fabrikant zijn onderhouden.

PB009_Autowereld_en_100procent


Nieuw Waardedocument voor 100% onderhouden occasion

Auto’s die als 100% onderhouden worden beoordeeld krijgen vanaf nu ook een officieel certificaat. Net als het RDW Tellerrapport wordt dit certificaat automatisch verzonden naar het autobedrijf die de 100% onderhouden status heeft toegekend.  Het certificaat is een autospecifiek waardedocument. Dit document wordt automatisch uniek opgemaakt voor één bepaalde occasion en bevat daarom zichtbaar het kenteken, merk en type  en de naam van het verkopende autobedrijf.

lees het volledige persbericht

 


Muntstad experts ontvangen certificaat

Onlangs ontvingen 4 experts van Muntstad hun felbegeerde certificaat, waardoor zij zich 100% expert mogen noemen. Per 1 februari 2018 is Muntstad deelnemer van het 100% onderhouden kwaliteitslabel. In dat kader werd bij Muntstad per vestiging één 100% onderhouden expert opgeleid. Deze kersverse experts hebben de taak om te bepalen aan welke auto een 100% onderhouden label wordt toegekend. Aan dat label kunnen autokopers een auto herkennen met een volledige onderhoudshistorie.

Lees het volledige persbericht


AutohaagZeeuw groep omarmt 100% onderhouden-label

Vianen 19-01-2018. Per 1 januari 2018 is Autohaag Zeeuw deelnemer van het 100% onderhouden label. Jan Hofstede (Financieel directeur Autohaag Zeeuw) en Anton Pluim (stichting 100% onderhouden) beklonken dit onlangs met een handdruk. Alle 18 verkoopvestigingen gaan met het nieuwe weblabel adverteren bij de occasions. Voor autokopers heeft dit label meerwaarde omdat een volledig onderhouden auto hierdoor direct herkenbaar is.

Lees het volledige persbericht

 


Molenaar (ANWB) ontvangt ‘prent van 100%’

Koos Spee heeft een unieke prent van 100% uitgereikt aan Sandra Molenaar (ANWB Directeur Marketing Hulpverlening/Mobiliteit). Hiermee vraagt de stichting 100% onderhouden met een knipoog aandacht voor meer transparantie rond de onderhoudshistorie van auto’s. Spee is als voormalig landelijk verkeersofficier van justitie zeer betrokken bij verkeersveiligheid en sinds begin dit jaar bestuurslid van de stichting 100% onderhouden.

Deze nieuwe stichting bevordert goed onderhoud van auto’s en verstrekt hierover informatie aan automobilisten en autokopers. Voor aangesloten autobedrijven heeft de stichting een kwaliteitslabel ontwikkeld, waaraan autokopers een volledig onderhouden auto kunnen herkennen. Dit label kan alleen gebruikt worden door gecertificeerde bedrijven die de onderhoudshistorie volgens strikte normen getoetst hebben onder onafhankelijk toezicht. De doelstellingen van Stichting 100% onderhouden worden gesteund door ANWB en BOVAG.

Lees hier het volledige persbericht


Grootste autoportaal transparant met 100% onderhouden-auto’s

Vianen 8 september 2017 –  De combinatie van AutoScout24/Auto Trader biedt, als grootste onlineportal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, de zoekmogelijkheid om alle 100% onderhouden-auto’s te kunnen selecteren. AutoScout24/Auto Trader werkt hiervoor samen met de Stichting 100% onderhouden. Autokopers kunnen hierdoor nog makkelijker een volledig onderhouden auto vinden. Uit onderzoek blijkt dat dit een belangrijk zoekcriterium is om de onzekerheid rond de aankoop van een auto te verminderen.

Het kwaliteitslabel 100% onderhouden is relatief nieuw en qua opzet vergelijkbaar met het kilometerkeurmerk Nationale Autopas. Het is te herkennen aan het speciale weblabel bij de advertentie en bij de auto in de showroom. De doelstellingen van Stichting 100% onderhouden worden gesteund door ANWB en BOVAG.

Lees hier het volledige persbericht


Eerste autoportaal toont auto’s met 100% onderhouden-label

Vianen, 4 juli 2017 – Autokopers kunnen vanaf nu nog makkelijker een volledig onderhouden auto vinden. Autokopen.nl biedt als eerste autoportaal een zoekmogelijkheid waarmee je alle 100% onderhouden-auto’s in één klik selecteert.

Het kwaliteitslabel 100% onderhouden is qua opzet vergelijkbaar met het kilometerkeurmerk Nationale Autopas. Het is te herkennen aan het speciale weblabel bij de advertentie en bij de auto in de showroom. Het initiatief wordt gesteund door ANWB en BOVAG.

Lees hier het volledige persbericht


Kloppende onderhoudshistorie duizend euro waard

Autokopers zijn bereid bijna duizend euro meer te betalen voor een auto als   deze een aantoonbaar volledige onderhoudshistorie heeft. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting 100% onderhouden.

In dit onderzoek onder 2.900 auto-eigenaren, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau VMS | Insight zijn de diverse onzekerheden bij aankoop van een auto onderzocht. Lees hier het volledige persbericht en de bijlage

 

 

 


Spee, Gabriëls en Huisman 3-koppig bestuur van Stichting 100% onderhouden

Het bestuur van de stichting 100% onderhouden is compleet. Het bestuur bestaat uit; oud-landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee, Pieter Gabriëls (ACE-Force bv) en Martin Huisman (Johnson Factory). Het nieuwe kwaliteitslabel 100% onderhouden krijgt hiermee een solide en slagvaardige bestuurlijke basis. Lees hier het volledige persbericht

 


Nieuw label voegt waarde toe aan goed onderhouden auto’s

Vanaf begin 2017 kunnen autobedrijven bij hun occasionadvertentie een nieuw label selecteren en daarmee waarde toevoegen aan hun geadverteerde auto. De stichting 100% onderhouden lanceert met steun van BOVAG het label 100% onderhouden.

Dit label geldt voor een auto die altijd onderhouden is volgens het boekje, en kan dus alleen  aan bepaalde auto’s verleend worden. Lees hier het volledige persbericht

 

 


 

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is onafhankelijk. Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Bestuursleden van de stichting >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >

 

Gevolgenblog
  • Distributieriem vervangen is echt nodig