Algemeen

Naar het voorbeeld van Nationale Autopas werden  in 2014 de fundamenten gelegd voor 100% onderhouden. Er werd een normcommissie gevormd en de onafhankelijke stichting werd opgericht.

Samen met relevante branchepartijen

Over het nieuwe branchelabel 100% onderhouden werden de contacten gelegd met relevante branchepartijen. In 2016 besloot de stichting Nationale Autopas om vanuit haar middelen startkapitaal te verstrekken.

Transparantie en zekerheid door gecontroleerd auto-onderhoud

Vanaf 1 januari 2017 start de stichting 100% onderhouden haar activiteiten en kunnen deelnemende autobedrijven hun klanten 100% onderhouden auto’s aanbieden. Het label 100% onderhouden biedt de automobilist transparantie en zekerheid als het gaat om gecontroleerd auto-onderhoud.

Vanaf begin 2017 start de stichting met het online kwaliteitslabel voor 100% onderhouden auto’s, dat op dat moment voor deelnemende autobedrijven selecteerbaar is bij online occasionadvertenties. Voor consumenten is dan duidelijk dat wanneer de auto voorzien is van het 100% onderhouden label, deze auto altijd goed en op tijd is onderhouden volgens de opgave van de fabrikant.

Leveringsvoorwaarden