Noodgedwongen langer doorrijden?

De auto-industrie kampt met een tekort aan microchips. Daardoor liggen momenteel veel productielijnen stil. Wellicht wacht jij daardoor wel langer dan verwacht op je nieuwe auto.

In dat geval moet je huidige auto nog wat langer mee. Belangrijk om wel onderhoud te blijven uitvoeren. Je wilt immers niet langs de kant van de weg komen staan.

Hoe weet je of jouw auto aan een beurt toe is?

Meestal staat in het onderhoudsboekje wanneer je auto aan een beurt toe is en dat ligt bij de meeste auto’s nog steeds in het dashboardkastje. Maar steeds meer auto’s hebben geen papieren boekje meer. In dat geval is er een centraal systeem van de fabrikant waar al het onderhoud in bijgeschreven wordt. Je kunt de voorschriften voor onderhoud dan het beste online checken.
Dat kan bijvoorbeeld via Check het – tool van 100% onderhouden.

Voorschriften fabrikant en onderhoud registreren

Laat je auto onderhouden volgens de voorschriften van de fabrikant. Die schrijft voor na hoeveel kilometer of maanden een volgende onderhoudsbeurt nodig is. Laat dat ook doen, want dan weet je dat je veilig en zonder zorgen nog een tijdje met je auto kunt doorrijden. Ook ben je er dan zeker van dat jouw auto 100% onderhouden blijft.

Laat het onderhoud aan je auto ook goed registreren in het centrale systeem of onderhoudsboekje. Want dan kun je straks aantonen dat jij goed voor je auto gezorgd hebt. Wel zo handig als de volgende eigenaar straks ook bij die informatie kan toch?

Zie ook het bericht ‘Code zwart in de auto-industrie door tekort aan chips’ van het AD.


Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >