Welk type aanvinker ben jij?

Vink jij ook het liefst zoveel mogelijk aan bij jouw occasions? Of check je eerst serieus welke opties en zekerheden wel en niet op de auto zitten?

“Gewoon alles aanvinken” hoorde ik laatst een verkoper (laten we hem Kevin noemen) vertellen. “….en dan zie ik vanzelf wel wat wel en wat niet bij de advertentie komt te staan”. Ben jij ook zo’n type aanvinker?

Niet echt verstandig, want je geeft geen betrouwbare informatie en dat gaat je niet helpen bij het daarop volgende verkoopgesprek. Autokopers komen immers goed voorbereid binnen en weten dan exact wat wel en niet in de advertentie beloofd is. Zit een optie er niet op? Dan gaat je dat in de transactie ongetwijfeld geld kosten.

Neem als voorbeeld de term onderhoudsboekje. Wat bedoel je daar precies mee als je dat aanvinkt? Bij een merk als BMW bestaat helemaal geen onderhoudsboekje meer. De onderhoudsinformatie is online opgeslagen. Gek dus dat er ruim 4.000 BMW’s staan waarbij de klant een boekje beloofd wordt. En dan is nog maar de vraag wat je hier aanvinkt als er een leeg boekje bij de auto zit. Wat ons betreft is de term “onderhoudsboekje” bij jouw occasion dan ook niet meer van deze tijd. Waarom vermelden sommige websites dit eigenlijk nog, terwijl er een modern keurmerk is wat autokopers echt de zekerheid geeft die men zoekt.

Het 100% onderhouden keurmerk geeft wel de transparantie voor occasionkopers. Het geeft aan dat een auto alle voorgeschreven onderhoudsbeurten gekregen heeft volgens het schema van de fabrikant. De stichting 100% onderhouden controleert dit met steekproefbezoeken bij de aangesloten autobedrijven. Daardoor kan de autokoper erop vertrouwen.

Onze verkoper Kevin kan 100% onderhouden natuurlijk ook zomaar aanvinken. Alleen wordt het pas bij de occasion getoond als hun autobedrijf deelnemer is en Kevin een korte online training heeft afgerond. En daarom staan er minder auto’s geadverteerd met het 100% keurmerk dan occasions met de term “onderhoudsboekje”.

Waar kies jij voor als je de autokoper bent?Wil jij jouw klant ook zekerheid bieden? Meld je dan nu aan als deelnemer.


Klik hier om naar het overzicht van nieuwsberichten te gaan.

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >

 

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud