Onderzoek wijst uit: klant kiest voor volledig onderhoud

Waar hecht de occasionkoper precies waarde aan als hij of zij een andere auto koopt? Dat is de vraag die telkens terugkeert voor elke autoverkoper. Hoe presenteer ik mijn auto’s zo dat de klant denkt ‘dat is precies wat ik zoek!’.

Vorig jaar liet de stichting 100% onderhouden onderzoeken wat kopers van een gebruikte auto het meest aanspreekt. Hiervoor werden zo’n 3000 autobezitters ondervraagt in een online onderzoek. Wat blijkt? Men zoek eerst de auto die voldoet aan hun wens, door merk/model, prijs en kilometerstand te zoeken. Maar wat komt daarna als belangrijkste keuzecriterium? Precies de volledige onderhoudshistorie en of dit ook volgens de opgaaf van de fabrikant is uitgevoerd. Dat heeft voor de onzekere autokoper meer waarde dan menig autoverkoper beseft. Hoeveel?

Nou ook die vraag is gesteld in het onderzoek. De antwoorden wisselden sterk, maar gemiddeld waardeert men de volledige onderhoudshistorie op ruim € 950,-. Iets om duidelijk te laten zien dus.Klik hier voor het overzicht van alle nieuwsberichten.

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >

 

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud