Importauto met 100% onderhouden-label


De importoccasion wordt nog vaak in de een adem genoemd met misstanden. En inderdaad zijn er lieden die het verplaatsen tussen grenzen gebruiken om de historie te wissen. Daar moet je altijd alert op zijn. Maar het grote merendeel van de auto’s heeft een aantoonbare historie en grote gerenommeerde autobedrijven zijn heel actief met import. Hoog tijd dus om de importauto juist meer aandacht en erkenning te geven. We hebben in Nederland deze auto’s hard nodig om aan de vraag te voldoen. In een één Europa is het praten over landsgrenzen sowieso achterhaald, net zoals je het ook niet hebt over het verhandelen van Friesland naar Limburg.

“Geen oordeel”
Consumenten zoeken zekerheid. Zij willen een eerlijke auto met een aantoonbare historie en ze zoeken deze in eerste instantie online op de verschillende portalen.

Het RDW tellerrapport zou extra vertrouwen kunnen wekken, echter importauto’s krijgen helaas geen NAP weblabel. Op het tellerrapport staat de term “geen oordeel”, en dat komt omdat de eventuele bekende buitenlandse historie van de auto niet onder de Nederlandse wetgeving verzameld is. Daardoor kan deze info juridisch niet gebruikt worden, zelfs als de historie klip en klaar in orde is.

100% onderhouden
De branche heeft nu zelf een antwoord ontwikkeld. Met de steun van ANWB en BOVAG werd de stichting 100% onderhouden opgericht. Deze stichting geeft voorlichting over goed onderhoud en exploiteert een online keurmerk voor occasions. Autobedrijven die deelnemen kunnen het keurmerk tonen op de detailpagina van die betreffende auto als bewijs voor de kloppende historie. Het 100% onderhouden keurmerk is in tegenstelling tot NAP ook toe te kennen aan een importauto.

Importauto’s? Laat de zekerheden zien!
Als autobedrijf heb je te maken met een consument die op zijn of haar hoede is. Hij of zij staat voor een van de grootste aankopen die bovendien met enige emotie gepaard gaat. Het is dan belangrijk dat je vertrouwen wekt met transparantie. Zorg dat je wel de boekjes en de historie op een rij hebt. Overweeg ook om de complete historie te laten zien met kwaliteitslabels en keurmerken. Het NAP label is helaas (nog) niet mogelijk voor een importauto. Het weblabel 100% onderhouden is dan een mogelijk alternatief. Je kunt dit na een zorgvuldige toets wel toekennen aan een eerlijke importauto, waarvan je de historie compleet hebt. Je helpt de consument op die manier om direct in het allereerste begin van de aankoopreis een keus te kunnen maken voor zekerheid. Ook bij een importauto.

 

Klik hier voor het overzicht van nieuwsberichten.

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >

 

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud