Fraudeur ontmaskerd

Ondanks de enorme stappen die gemaakt zijn om tellerfraude tegen te gaan zijn ze er nog steeds, de tellerfraudeurs. Dit zijn bedrijven die willens en wetens auto’s verkopen met een teruggedraaide kilometerteller. Klanten worden hierdoor gedupeerd omdat men te maken krijgt met hoge onverwachte kosten en een forse waardevermindering. Opgelicht?! ontmaskerde zo’n bedrijf in de uitzending van 11 december jl.

Hoe zit dat dan met onderhoud?

Het kopen van een auto met teruggedraaide teller is een groot risico, omdat je niet weet welk onderhoud wel en niet precies is uitgevoerd.  Cruciale zaken zoals het vervangen van de distributieriem of remvloeistof zijn in de meeste gevallen overgeslagen met als gevolg: gevaarlijke situaties en hogere reparatierekeningen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee

Afgelopen zomer verscheen al een rapport van de vereniging VAT en RDW over teruggedraaide importauto’s. Nu weer deze aandacht voor een fraudeur is een goede zaak omdat consumenten hiervoor gewaarschuwd moeten worden. Met de toegenomen aandacht voor deze misstanden zullen autokopers nog meer letten op de zekerheden en vragen naar de historie van een occasion.

Bekijk de uitzending van Opgelicht?!

 

Klik hier voor alle nieuwsberichten van 2018.

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >

 

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud