Effect van 100% op stadagen

Zekerheid bieden aan klanten geeft een occasion meer onderscheid en daardoor wordt deze ook sneller verkocht. Dat is althans de theorie, maar hoe werkt dat in de praktijk?

Wij namen de proef op de som en doken, in samenwerking met enkele dealerholdings, in de data. De gegevens uit het VMS-systeem hebben we verrijkt met de data van de toegekende 100%-labels. Daaruit hebben we de jongere auto’s zoals demo’s etc. geschoond. Op die manier ontstond een helder beeld van het effect van een kwaliteitslabel op de omloopsnelheid.

De uitkomsten waren enerzijds te verwachten, maar anderzijds qua impact ook weer verrassend. Onderscheidend adverteren met het 100% onderhouden keurmerk blijkt een positief effect te hebben op de actuele statijd van occasions. Die statijd is voor 100% onderhouden-auto’s tussen de 6-25% korter dan voor de gehele voorraad. Al met al een mooie bevestiging dat het zichtbaar tonen van de 100% status loont, niet alleen qua zekerheid voor klanten, maar dus ook voor het bedrijfsrendement.

 

Klik hier voor alle nieuwsberichten.

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >

 

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud