Meer online auto-aankoop door Covid-19

Uit recent consumentenonderzoek in meerdere EU landen blijkt dat de online autoverkoop garen spint bij Covid-19. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Leaseplan.

Uit het onderzoek blijkt dat 77 procent van de respondenten in Duitsland vanwege de pandemie nu vaker de auto gebruikt dan het openbaar vervoer. Eén derde van de automobilisten (33 procent) die van plan zijn een gebruikte auto te kopen, zeggen deze nu eerder online te gaan kopen. Zij zijn nóg eerder geneigd om die online aankoop te doen als de auto voorzien is van een volledige onderhoudsgeschiedenis (63%).

Toegang hebben tot een eigen auto is momenteel enorm belangrijk. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan drie op de vier automobilisten vanwege de veiligheid nu de voorkeur geeft aan autorijden in plaats van het openbaar vervoer. Zelfs 79 procent overweegt om tijdens de eerstvolgende vakantie met de eigen auto te gaan in plaats van te vliegen.

Dit zijn de andere belangrijke resultaten van deze mobiliteitsenquête onder automobilisten:
77% van de ondervraagden geeft de voorkeur aan auto’s boven openbaar vervoer.
Van de mensen met vakantieplannen zegt 79% te overwegen om een ​​auto te nemen in plaats van het vliegtuig.
58% zegt dat Covid-19 geen invloed heeft op de kans dat ze een ​​gebruikte auto kopen. Maar éénderde van de ondervraagden (33%) is nu eerder bereid om online een auto te kopen.

Automobilisten zijn eerder bereid om online een gebruikte auto te kopen als deze een volledige onderhoudsgeschiedenis en mechanische controle (63%), een 14 dagen geld-terug-garantie (47%) en thuisbezorging (35%) biedt .

Meer dan de helft van de respondenten (57%) voelt zich momenteel onveilig bij het gebruik van carpooling of carsharing.

Bron: Leaseplan

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >

 

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud