Help, er brandt een lampje! Wat nu?

Als ineens de “Check Engine” lamp gaat branden op je dashboard, schrik je even flink. Je krijgt dat vreemde gevoel onderin je maag omdat je realiseert dat dit geld kan gaan kosten.En eerlijk is eerlijk, dat kan ook het geval zijn. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Het enige dat je zeker weet is dat er teveel vieze uitlaatgassen gemeten zijn. Dat kan gewoon even een incident geweest zijn, en in zo’n geval gaat de lamp na opnieuw starten gewoon weer uit. Blijft hij branden? Dan kan er meer aan de hand zijn en is het verstandig om een bezoek aan je auto dealer of autobedrijf te brengen om te bepalen wat er aan de hand is.

Het Check Engine lampje – meestal oranje gekleurd – is een signaal van de motor van de auto computer dat er even iets mis is geweest met de uitlaatgassamenstelling. De stelregel is: gaat er een rode lamp branden, stop dan direct, want doorrijden kan extra schade veroorzaken. Gaat er een oranje lamp branden, rijdt rustig door en ga zo snel als dat mogelijk is langs je auto(dealer)bedrijf.

Bij groene lampen, dat spreekt voor zich, is er helemaal niks aan de hand.

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >