Wie kan onderhoud uitvoeren?

Je kunt natuurlijk voor onderhoud terecht bij de officiële merkdealer van uw automerk. Mocht er binnen de garantieperiode iets defect zijn gegaan dan kan de merkdealer dit voor garantie herstellen.

Andere autobedrijven mogen wettelijk onderhoud uitvoeren tijdens de garantie periode

Ook andere autobedrijven kunnen een onderhoudsbeurt aan jouw auto uitvoeren, ook tijdens de garantieperiode. Dat is zelfs wettelijk bepaald, zolang zij het onderhoudsschema van jouw auto maar volgen en hierbij de juiste kwaliteit onderdelen gebruiken.In dat onderhoudsschema voor jouw type auto staat exact wat er bij een grote of een kleine beurt gecontroleerd of vervangen moet worden.

Een grote beurt voor één vast laag bedrag voor elk type auto?

Soms komt er een advertentie voorbij van een grote beurt voor één vast laag bedrag voor elk type auto. Dan mag je best een beetje achterdochtig zijn, want de vraag is of dan wel alles wat de fabrikant voorschrijft ook tijdens deze beurt gedaan wordt. Wil je zeker weten of jouw autobedrijf bij een onderhoudsbeurt wel dit schema volgt? Vraag dan gerust naar een onderhoudsbeurt volgens het schema van de fabrikant en laat dit vastleggen op de factuur.

Onderhoud zelf doen?

Je mag het onderhoud natuurlijk ook zelf doen. Maar dan kun je geen 100% onderhouden keurmerk krijgen. Het toekennen van dit keurmerk is voorbehouden aan autobedrijven met een 100%-expert die hiervoor opgeleid is.