Onderhoudshistorie auto opvragen

Hoe kun je een betrouwbare onderhoudshistorie van een auto achterhalen? Misschien ligt het papieren onderhoudsboekje in het dashboardkastje. Maar vaak ook niet of het is niet volledig ingevuld. Bovendien wil je 100% zeker weten dat de ingevulde gegevens over de onderhoudshistorie van de auto betrouwbaar zijn. Op verschillende sites kun je dingen checken. Maar de kans is relatief groot dat je vooraf betaalt voor een rapport. En dat na ontvangst van dit rapport blijkt dat over de onderhoudshistorie van jouw auto niets bekend is. Zonde van je geld toch?

Het 100% onderhouden keurmerk geeft jou zekerheid over één van jouw belangrijkste vragen: “Heeft de auto al het voorgeschreven onderhoud gehad?”.

Onderhoudshistorie auto en het 100% onderhouden keurmerk

Van een auto met het 100% onderhouden keurmerk weet je 100% zeker dat deze alle voorgeschreven onderhoudsbeurten heeft gehad. Zelf op verschillende sites checken is dus niet nodig! Wij hebben alles al voor je gecontroleerd. 100% onderhouden is het keurmerk voor auto’s met een volledige onderhoudshistorie zoals de fabrikant dat bedoeld heeft. De controle gebeurt door een officieel onafhankelijke 100% onderhouden expert. Zo kies je voor betrouwbaarheid en gemak.

Heeft deze auto het 100% onderhouden keurmerk heeft?

Vul hier uw kenteken in

Tweedehands auto kopen met het 100% onderhouden keurmerk?

Check hier de deelnemende autobedrijven

4 Controlepunten onderhoudshistorie auto

Een 100% onderhouden expert checkt alle belangrijke punten m.b.t. de onderhoudshistorie van de auto. Zo vergelijkt deze alles met het onderhoudsschema van de autofabrikant. Deze heeft van een auto voor elke type auto voorschriften m.b.t. het onderhoud opgesteld. Dat scheelt per automerk, per type en ook per uitvoering van de auto. Met het 100% onderhouden keurmerk weet je zeker dat het onderhoud bij de juiste kilometerstanden en/of maanden is uitgevoerd. Zie ook de onderhoudsinterval-indicator.

Wij controleren op:

  1. APK historie
  2. KM  historie
  3. Onderhoudsschema fabrikant
  4. Onderhoudshistorie auto

Auto’s van 4 jaar en ouder moeten APK gekeurd worden. Heeft een auto in het verleden alle APK keuringen gekregen? Dan is op die momenten in elk geval voldaan aan de minimale wettelijke eis.  Maar wist je dat dit nog niet echt iets zegt over de betrouwbaarheid?

Een APK keuring is namelijk alleen een visuele inspectie. Bij een zuivere APK keuring wordt niks gerepareerd of onderhouden. Met het 100% onderhouden keurmerk weet je zeker dat al het benodigde onderhoud ook daadwerkelijk is uitgevoerd.

Kilometer historie auto

De waarde van een auto wordt mede bepaald door de gereden kilometers. Het is dus belangrijk dat dit vooraf gecheckt is. Ook omdat bij een auto die meer gereden heeft dan de teller aangeeft, onderhoud overgeslagen kan zijn. Dat vergroot de kans op verborgen kosten.

Voor de juistheid van de kilometerstand check je dus het NAP weblabel. Bij importauto’s wordt helaas geen NAP weblabel verstrekt. Dan moet je dus goed opletten en geeft het 100% onderhouden keurmerk zekerheid. Dan heeft een 100% onderhouden expert de auto gecheckt. En ben je er zeker van dat de kilometerstand en de onderhoudshistorie kloppen.

Schadehistorie

Het schadeverleden achterhalen is lastig en niet waterdicht te krijgen. Daarom zegt 100% onderhouden niets over het schadeverleden. Veel belangrijker is daarom te beoordelen hoe de auto gerepareerd is; een modern en goed geoutilleerd schadebedrijf brengt de auto weer conform de fabrieksspecificaties in topconditie terug. Met ons keurmerk weet je dat de reparatie van de auto is beoordeeld door een professional.

Onderhoudshistorie auto: 100% zeker weten, voorkom kat in de zak

Eén op de zeven tweedehands auto’s blijkt een miskoop. Bij de aanschaf van een tweedehands auto moet je je dus goed voorbereiden. Je wilt 100% zeker weten dat de kilometerteller een juiste stand aangeeft en de onderhoudshistorie van de auto bekend en vooral compleet is. Jij wilt tenslotte geen auto kopen die jou een verborgen extra kostenpost gaat opleveren.

Onderhoudshistorie auto: 100% zeker weten, voorkom reparatiekosten

Niemand wil dit; heb je net een tweedehands auto gekocht, moet hij alweer naar de garage. Vaak loop je dan tegen hoge onvoorziene kosten aan. Om dit te voorkomen kies je voor het 100% onderhouden keurmerk. Dan weet je zeker dat het goed zit met de onderhoudshistorie van de auto.