Onderhoudsgeschiedenis auto opvragen

Een betrouwbare onderhoudsgeschiedenis van een auto achterhalen, is best moeilijk. Het papieren onderhoudsboekje in het dashboardkastje is niet altijd aanwezig of niet volledig ingevuld. Steeds vaker is de onderhoudsinformatie centraal opgeslagen in het systeem van de autofabrikant.

En hoe weet je 100% zeker dat de ingevulde gegevens en onderhoudsgeschiedenis van de auto betrouwbaar zijn? Via verschillende sites kun je een uitgebreid rapport opvragen. Maar vaak moet je eerst betalen en blijkt daarna dat er over het onderhoud niks geregistreerd is. In veel gevallen roept dit meer vragen dan antwoorden op. Het 100% onderhouden keurmerk geeft in 1 keer antwoord op al uw vragen.

Onderhoudsgeschiedenis auto en het 100% onderhouden keurmerk

Een auto met het 100% onderhouden keurmerk heeft alle voorgeschreven onderhoudsbeurten gehad. Qua onderhoudsgeschiedenis van de auto hoef je dus zelf niks te checken. Dat hebben wij al voor je gedaan. 100% onderhouden is het keurmerk voor auto’s met een volledige onderhoudsgeschiedenis zoals de fabrikant dat bedoeld heeft. Dit is gecontroleerd door een officieel onafhankelijke 100% onderhouden expert. Dat is wel zo betrouwbaar en makkelijk!

Checken of een auto het 100% onderhouden keurmerk heeft?

Vul hier uw kenteken in

Tweedehands auto kopen met het 100% onderhouden keurmerk?

Check hier de deelnemende autobedrijven

4 Checkpunten onderhoudsgeschiedenis auto

De 100% onderhouden expert checkt alle belangrijke punten m.b.t. de onderhoudsgeschiedenis van de auto. De 100% onderhouden expert vergelijkt alles met het onderhoudsschema van de autofabrikant. De fabrikant van een auto heeft voor elke type auto voorschriften opgesteld. Per automerk verschilt dat, per type en ook per uitvoering van de auto. Het is een secuur werkje om het juiste onderhoudsschema erbij te pakken.

Met het 100% onderhouden keurmerk weet je zeker dat het onderhoud bij de juiste kilometerstanden en/of maanden is uitgevoerd. Zie ook onze onderhoudsinterval-indicator.

De 100% onderhouden expert checkt een auto op vier punten:

  1. APK geschiedenis
  2. KM geschiedenis
  3. Onderhoudsschema fabrikant
  4. Onderhoudsgeschiedenis auto

Auto’s van 4 jaar en ouder moeten APK gekeurd worden. Heeft een auto in het verleden alle APK keuringen gekregen? Dan heeft deze op die momenten in elk geval voldaan aan de minimale wettelijke eis. Maar wist je dat dit nog niet echt iets zegt over de betrouwbaarheid?

Een APK keuring is namelijk alleen een visuele inspectie. Bij een zuivere APK wordt er niks gerepareerd of onderhouden.
Met het 100% onderhouden keurmerk weet je dus wel zeker dat al het benodigde onderhoud ook daadwerkelijk is uitgevoerd.

1.KM geschiedenis auto

De waarde van een auto wordt mede bepaald door de gereden kilometers. Het is dus belangrijk dat dit vooraf gecheckt is. Ook omdat bij een auto die meer gereden heeft dan de teller aangeeft, onderhoud overgeslagen kan zijn. Dat vergroot de kans op verborgen kosten.

Voor de juistheid van de kilometerstand check je dus het NAP weblabel. Bij importauto’s wordt helaas geen NAP weblabel verstrekt. Dan moet je dus goed opletten en geeft het 100% onderhouden keurmerk zekerheid. Dan heeft een 100% onderhouden expert de auto gecheckt en ben je er zeker van dat de kilometerstand en de onderhoudsgeschiedenis kloppen.

Schadegeschiedenis versus beoordeling reparatie

100% onderhouden zegt niets over schadeverleden. Dit is namelijk lastig te achterhalen en niet waterdicht te krijgen. Veel belangrijker is daarom te beoordelen hoe de auto gerepareerd is; een modern en goed geoutilleerd schadebedrijf brengt de auto weer conform de fabrieksspecificaties in topconditie terug. Met het 100% onderhouden keurmerk weet je dat de reparatie van de auto is beoordeeld door een professional.

Onderhoudsgeschiedenis auto: 100% zeker weten, voorkom miskoop

Eén op de zeven tweedehands auto’s blijkt een kat in de zak. Bij de aanschaf van een tweedehands auto moet je je dus goed voorbereiden. Je wilt 100% zeker weten dat de kilometerteller een juiste stand aangeeft en de onderhoudsgeschiedenis van de auto bekend en vooral compleet is. Jij wilt tenslotte geen auto kopen die jou een verborgen extra kostenpost gaat opleveren.

Onderhoudsgeschiedenis auto: 100% zeker weten, voorkom dure reparaties

Helaas gebeurt het net iets te vaak; heb je net een tweedehands auto gekocht, moet hij weer terug naar de garage, omdat er sprake is van achterstallig onderhoud. En dat zorgt vaak voor hoge onvoorziene kosten. Om dit te voorkomen, kies je voor het 100% onderhouden keurmerk. Dan weet je zeker dat het goed zit met de onderhoudsgeschiedenis van de auto.