Waar vind ik het onderhoudsboekje?

Als je een andere auto koopt wil je wel zeker zijn van je zaak. Je zoekt dus een eerlijke auto waar de vorige eigenaar altijd goed voor gezorgd heeft. Want een auto waar altijd goed voor gezorgd is, die heeft altijd op tijd het juiste onderhoud gehad. En daarbij is de kans dat je voor verrassingen komt te staan het kleinst. 

Het onderhoudsboekje staat soms online bij de autofabrikant

Daarom let je op het zaken als kilometerstand, bouwjaar en natuurlijk ook het onderhoudsboekje. Hoe zit dat eigenlijk met zo’n onderhoudsboekje? Veel auto’s hebben nog steeds een papieren boekje dat vaak in je dashboardkastje ligt. Maar ook steeds meer auto’s hebben het boekje tegenwoordig op internet staan bij de autofabrikant.

Laat je autobedrijf de onderhoudsbeurt toevoegen

Jouw autobedrijf kan de onderhoudsbeurt die jij laat uitvoeren dan daarin toevoegen. Wat zegt een onderhoudsboekje eigenlijk als die bij een gebruikte auto wordt aangeboden? Het geeft precies aan op welk moment en bij welke kilometerstand een onderhoudsbeurt is uitgevoerd. In de meeste gevallen staat er ook een stempel bij van het bedrijf die de beurt heeft uitgevoerd. Wil jij dan helemaal precies weten welke werkzaamheden bij die beurt zijn uitgevoerd? Dan kun je contact opnemen met dat betreffende bedrijf. In de meeste gevallen staat deze informatie ook nog in hun computersysteem.

Breng jij je auto naar een autodealer of een autobedrijf voor een onderhoudsbeurt? Vergeet dan niet je onderhoudsboekje mee te nemen. Het is belangrijk deze af te laten stempelen, want als je de auto later weer in wilt ruilen dan is het een pré als je kunt aantonen dat hij altijd op het juiste moment onderhoud heeft gekregen.

Digitaal onderhoudsboekje auto

Steeds meer moderne auto’s hebben een digitaal onderhoudsboekje. Dan ligt er in het dashboardkastje geen papieren onderhoudsboekje, maar zijn  de onderhoudsbeurten digitaal geregistreerd in het centrale systeem van het automerk. Heb jij een auto van één van onderstaande merken? Grote kans dat jouw auto dan zo’n digitaal onderhoudsboekje heeft.

Audi, BMW, Ford, Volkswagen, Renault, Jaguar, Seat, Skoda, Mazda, Mercedes, Smart, Mini en LandRover.

Wil je weten wat er in het systeem staat over jouw auto? Vraag dan aan jouw garage om een uitdraai te maken. Dit kan alleen als je eigenaar bent van de betreffende auto.