Hoe zit dat met een elektrische auto?

In een elektrische auto zit geen traditionele verbrandingsmotor. Zo’n motor heeft minder bewegende onderdelen, en er zit geen motorolie in, dus die hoef je ook niet te verversen. Maar heeft een elektrische auto dan helemaal geen onderhoud nodig? 

Jaarlijks checken

Ook een elektrische auto moet zo nu en dan even naar de garage. Voor je eigen veiligheid en je gezondheid moet dan gecheckt worden of stuurinrichting en remmen nog steeds in orde zijn. Want jij kunt aan de buitenkant niet altijd zien wat er aan de hand is. Je kunt een keer een stoeprand geraakt hebben, of misschien ben je wel over iets heen gereden wat de onderkant van je auto beschadigd heeft.
Qua onderhoud moet nog steeds de remvloeistof regelmatig vervangen worden. En datzelfde geldt ook voor het interieurfilter. Voor je eigen gezondheid wil je de lucht in jouw auto wel schoon houden.

Volkswagen zegt voor de nieuwe ID3: elke 24 maanden

bron: Volkswagen

Zie het onderhoudsboekje

Je kunt in het onderhoudsboekje terug vinden hoe vaak jouw auto naar het autobedrijf moet om het specifieke onderhoud uit te laten voeren zonder dat je voor onnodige verrassingen komt te staan.

Of raadpleeg de Check het – tool op de homepage