Waarom is goed onderhoud belangrijk?

Onderhoud is nodig als je kosten in de toekomst wilt besparen. Onderhoud of reparatie? Weet je het verschil? Zo niet, kijk even op deze pagina

Voorkomen is beter dan genezen

Reparaties zijn nodig als het al te laat is. Onderhoud laat je uitvoeren om reparaties te voorkomen en voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Want door regelmatig onderhoud voorkomt dat er dure reparaties nodig zijn.

Je remmen als voorbeeld

Neem de remmen van jouw auto. Als je remt knijp je eigenlijk bij elk wiel twee remblokken tegen een stalen schijf. Dat is zo ontworpen dat alleen de remblokken afslijten als je remt. Maar dan moeten ze wel op tijd vervangen worden. Gebeurt dat niet, dan slijten ze verder totdat het staal tegen de remschijf komt. Dan zal ook  remschijf beschadigen en die is helaas wel wat duurder dan de remblokken om te vervangen.

Tijdig onderhoud volgens de voorschriften bespaart kosten

Goed onderhoud is onderhoud dat precies op tijd wordt uitgevoerd en volgens de voorschriften van de autofabrikant. Dat onderhoud zorgt ervoor dat er niets kapot gaat wat weer gerepareerd moet worden. De onderdelen en vloeistoffen die bij onderhoud vervangen worden kosten beduidend minder dan de reparatie die het gevolg is van het uitstellen van onderhoud. Met goed onderhoud bespaart je dus op de lange duur dus kosten.