Welke is meest betrouwbaar?

Wat is de meest betrouwbare auto?
Het Amerikaanse Consumer Reports deed er weer onderzoek naar.

Het Amerikaanse bureau Consumer Reports heeft haar jaarlijkse ranglijst van meest betrouwbare autos gepubliceerd. Toyota gaat er met de hoofdprijs vandoor en stoot daarmee Lexus van de troon.

In de lijst komen zowel typisch Amerikaanse autotypes voor als ook autos die in Europa veel verkocht worden.
Consumer Reports is een onafhankelijke non-profit organisatie die samenwerkt met consumenten. Ze zet zich in om de consumentbehoeftes bovenaan op de agenda te krijgen van fabrikanten van uiteenlopende producten, en consumenten beter te informeren.

De grootste stijger van dit jaar is Chrysler die 10 plaatsen omhoog schuift op basis van slechts twee modellen: de 300 sedan en de nieuwe Pacifica. Daarmee staat het nog steeds in de onderste helft van de lijst, maar boekt dus een enorme verbetering. De andere merken uit de Fiat-Chrysler groep, waaronder Jeep, Ram en Dodge, verbeterden ook. Andere stijgers waren Volkswagen ( 6 plaatsen omhoog) en Subaru (+5).

In de top 10 staan naast Toyota ook andere in Nederland veel verkochte merken zoals Kia, Audi en BMW.
Drie merken die fors daalden: Acura (het in ons land niet verkochte premium-merk van Honda), Mazda en Cadillac. Ze hebben allemaal een beperkt modellengamma. Dus als er maar één of twee modellen in betrouwbaarheid dalen, heeft dat veel invloed op de overall merkscore.
Met uitzondering van Volvo, hebben andere Europese merken allemaal goed gepresteerd. De betrouwbaarheidsscore is ingesteld op een 0 tot 100 punten schaal, waarbij de gemiddelde score tussen 41 en 60 punten ligt. De resultaten zijn ingedeeld in 3 categorieën, Gemiddeld, Beter en Minder dan gemiddeld.

Toelichting:
Om in de ranglijst te worden opgenomen, moet een merk voldoende onderzoeksgegevens hebben voor twee of meer modellen.
Er waren niet genoeg gegevens beschikbaar om Alfa Romeo, Fiat, Jaguar, Land Rover, Mini, Mitsubishi of Smart op te nemen.

Bron: Consumer Reports.

Gevolgenblog
  • Gevolgen van geen onderhoud

Over de stichting

De stichting 100% onderhouden is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor goed auto-onderhoud.
Lees hier meer over de stichting

Algemeen >

Ontstaan >

Organisatie >

Doelstellingen >

100% in het nieuws >